Humor!

Sara Reyniers, van het vertaalbureau World Atlas, schuif ik graag naar voor als inspiratie voor deze Blog.   Vorige week durfde zij iets te posten waar ik zelf in het verleden al negatieve gevolgen van heb mogen ondervinden.  Kritiek op een sociaal medium.
Kritiek is een groot woord hoor.  Ze vermelde dat een bepaald kanaal haar niet echt ligt.  Niet meer dan dat.  Het zette me wel aan het denken.

De meeste mensen gebruiken sociale media in functie van de aard van hun bedrijf of product.  Wat rendeert het beste?  Waar zit mijn doelpubliek?  Wat is er hot?
Ik vraag me af hoeveel mensen hun uitverkoren sociaal medium kiezen naar hun “eigen” aard.  Net zoals Sara ondervind ik dat bepaalde kanalen aanvoelen alsof je een slecht zittend pak aan hebt.  Mijn cheap suit draagt de naam:  Linked-In.
Waarschijnlijk is het bepalende verschil tussen mijn collega en mezelf het feit dat ik deze mening de wereld ingooi op het desbetreffend medium zelve.  Tja, eens een dwarsligger..

Ik hou van humor.  Ik ben dol op een eerlijke authentieke mening en ben schuldig aan een aanzienlijke dosis jeugdig enthousiasme en idealisme.  Dit kan mijn pen wel eens kleuren natuurlijk.  Ik ben een voorstander van authenticiteit en transparantie, ook wanneer dit een minder glansrijk beeld schept.  Linked In voelt soms aan alsof het een “kijk eens geweldig hoe wij zijn” show is.  Ik heb vaak het gevoel dat ik moet meespelen in die show als ik niet buitengesloten wil worden.  Weerom, gesproken uit gevoel…niet uit ratio.  Mijn honderden likes op elke post van me zijn bewijs genoeg….Ahem. 🙂

De laatste tijd merk ik ook steeds meer op dat duimpjes meer uit het Noorden komt.  De scherpe rechttoe-rechtaan manier van communiceren die onze Nederlandse vrienden hanteren lijkt meer te “klikken” met mijn eigen natuur.  Humor inclusief.
Linked in is echter geen Facebook, volledig mee akkoord.  De doelstelling is een professioneel netwerk uit te bouwen.  Graag had ik daar toch mijn eigen mentaliteit en essentie in verwerkt.  What would be the point, als dat niet zou kunnen of mogen?

Er komt een dag dat ik het zal snappen, en dat is misschien mijn laatste dag op dit kanaal.

Hoe staat het met u?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: